Seneste nyt

Emneugerne på ØsterbyCentret: Hverdagens helte.

Emneugerne om hverdagens helte er i fuld gang på ØsterbyCentret. Alle går op i dette med liv og sjæl. Vi har haft besøg af en ambulance og været på brandstationen for at se alle brandbilerne. I denne uge kommer der en politibil og en politibetjent forbi og fortæller om det at arbejde som dette. Alle klasserne har hver deres indgang til undervisningen omkring dette, og der er en summen og en aktivitet overalt, hvor der er elever. Alle er fordybet i deres læringsprocesser på hver deres måde. Det er dejligt at opleve denne aktivitet og optagethed af emnet. Samtidig bliver der stille og roligt hængt flere og flere materialer op som eleverne har fremstillet. Dette skal vises frem til ferniseringer i næste uge, hvor også forældrene inviteres til at deltage i fremvisningerne fra de forskellige klasser. 

Ordene som dukker op er læring, fordybelse, proces, mod, samarbejde, dialog, demokratiske processer, afprøvninger, zonen for nærmeste udvikling. 

 

Formgivning og samarbejde på tværs af Kommunale institutioner. 

Grupperne M3 og U1 er i denne periode igang med et formgivningsprojekt sammen med 400 skolebørn fra hele Vejen Kommune og Vejen Kunstmuseum, samt Vejen Billedskole. Vi startede med at forme en omvendt form af ler til en kop. Denne fik vi støbt i gips, så vi fik et aftryk af koppen. I sidste uge hældte vi stentøjsler i formene, og satte dem til tørre. Nu er vi igang med at male kopperne med glasur. Vi har slået store granitsten til stenmel, som vi maler med på kopperne. I skrivende stund er det første hold kopper igang med første brænding i ovnen. Projektet slutter af med en fernisering på Vejen Kunstmuseum inden sommerferien, hvor kopperne kan ses på udstillingen henover sommeren.